OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 14 april 2009

Hallåtexter ons 15/4 svt2

1800
Det gäller att kunna allt från namnet på amerikanska soulsångare till namnet på berömda serviser om man vill bli den av de tolv som Vet mest ikväll, om en timme här i tvåan.
Nu – från tolv som vet mycket till en som plötsligt, vid 25 års ålder, inte visste någonting alls om vem han var och vad han gjort i sitt liv.

1850
Om du längtar efter ögonblicklig bedömning av allt annat än det du har på insidan, bli filmstatist. Som Andy och Maggie som ikväll får sina utseenden kritiserade som om dom var...luft. Det tragikomiska Extras fortsätter, om fyrtio minuter.
Nu en liten minidokumentär. Eller kanske, dokumutär?

1855
Den gamla vitsen om att det är ett hårstrå i maten kan alltid dras ett steg längre. I alla fall om du är Ricky Gervais i skepnad av statistkaraktären Andy Millman i Extras. Tja, det är ju inte ett pubeshår i alla fall. Om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Ett kostymdrama av bästa brittiska snitt är vad vi serverar ikväll här i tvåan. Ända tills Andy Millman kommer in i bild alltså. Andra delen av Extras, om en halvtimme.
Imorron startar Vem vet mest lite senare än ikväll, Tre kronor spelar nämligen mot Tjeckien i Czech Hockey games med start klockan 18 imorron här i tvåan. Så den som vill veta mest även på en torsdag bör göra det med start 20 å 30 imorron, bara så du vet.

1930
När något är så sjukt att det inte kan räddas – ska man avliva det då? Gäller samma sak ett helt samhälle? Livet i den eviga torkan fortsätter, den andra delen av i Regnskuggans land, om en halvtimme.
På sin blog avråder Ricky Gervais från att köpa biljetter till hans show i Edinburgh för 200 pund på svarta marknaden, alltså bortåt två och ett halv tusen kronor, eftersom han inte vill främja girighet. Jag håller med. Så vi tar inget extra för Extras.

2000
En oerhört stark film om schizofreni startar nu i Kunskapskanalen, samtidigt i ettan handlar Uppdrag granskning om efterspelet till Assa-låsen.
Det är inte lätt att vara får i Australien. Visst, det finns omkring etthundratjugo miljoner får där, men ungefär tre miljoner dör varje år av sjukdomar och annat. Får är nämligen, i motsats till vad många tror, inte alls anpassade till klimatet där. Särskilt inte i regnskuggans land.

2055
Den amerikanska författaren Joyce Carol Oates är en sån författare som ständigt, av någon anledning, förbises vad gäller nobelpriset i litteratur. Nu ger hon ut sina dagböcker. Möt henne i Babel, om trettiofem minuter.
Esther Williams – Hollywoods sjöjungfru är superkänd för sitt konstsimmande i flertalet musikfilmer. Vi ska nu träffa en annan Ester, som gör många liknande gester.

2100
I varje generation kommer en författare som anser att dennes generation är den som...det är mest synd om. Men vilken generation ÄR det mest synd om, egentligen? Amelia Adamo, Viggo Cavling och Gustav Fridolin pratar om det i Babel, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Du behöver inte skämmas för att du gillar erotik. Särskilt inte om du samtidigt kan få en klassiker på köpet så att säga. Nämligen filmatiseringen av John Clelands Fanny Hill. Första delen kommer i repris 23 å 55 ikväll.
Andra gamla, och nya, litterära klassiker hittar vi här och nu.

2200
Den spektakulära biografin om jorden fortsätter om fem minuter i Kunskapskanalen.
Annars blir det rätt så ombytta roller i Entourage, nu i ettan.
Här kommer ett gäng väldigt klyftiga människor ge sin syn på det här med evigt liv i K-special från i fredags om femtiofem minuter, det blir också klassiskt erotiskt drama efter en roman av John Cleland – nämligen Fanny Hill, 23 å 55.
Närmast blir det Sportnytt.

2255
Efter att ha förlorat sina föräldrar till sjukdom övertalas den fattiga unga flickan Fanny Hill att följa med en gammal vän till London. Där kommer hennes skönhet bli hennes främsta tillgång. Den erotiska berättelsen om Fanny Hill börjar igen om en timme.
Nu till K-special och en film som, liksom vi människor, ständigt är på rörelse fram genom tiden, fram genom livet.


2355
Det var år 1748, när John Cleland satt i fängelse, som han skrev sin berömda – ibland ökända – roman Fanny Hill. Berättelsen om det och efterspelet är en historia som i sig är mycket väl värd att berätta, jag föreslår att du surfar lite på det för det är rätt fascinerande, men här har vi inte tid med det tyvärr. Vi visade istället en nyfilmatisering av romanen i två delar i söndags och måndags. Här och nu kommer den första delen i repris, den andra visas imorron torsdag, fem minuter över midnatt, eller så kan du se båda delarna, när du vill, i SVT Play.

2455
Vissa skulle drömma om att riva ut ett helt år ur sin kalender, andra gör det allt annat än frivilligt. Som den person vi ska träffa nu, till exempel.

2525
Tre Kronor möter Tjeckien i direktsändning från Czech Hockey games med start klockan 18 här i tvåan imorron torsdag. Det betyder att Vem vet mest kommer att starta lite senare än vanligt, nämligen 20 å 30. Imorron också en ny chans att se den andra delen av det erotiska dramat Fanny Hill, fem minuter över midnatt. Annars kan du se det, och väldigt många andra program i SVT Play på svt.se.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: