OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 30 april 2009

Hallåtexter tor 30/4 svt1

17.55-skarven
Trailer – Ditt livs stora äventyr
Trailer – Draknästet
Bildhallå:
Jodå, helt vanligt människor och så en kanske lite mer ovanlig en med en...unik idé. Komikern Peter Wahlbeck är helt seriös, även om idén är riktigt kul. Se själv i Draknästet klockan 21 ikväll.
Det blir inte något Gokväll om tjugo minuter, då ska vi istället följa den danska kronprinsessan Mary i Afrika. Ett special Gokväll-Valborg blir det sen 20 å 30 ikväll.
Närmast blir det Sportnytt.
(31 sekunder)

18.15-skarven
Bildhallå:
Du har säkert märkt att det är Valborg? Ja i så fall kan du gå till en majbrasa i Umeå, oavsett var du bor i landet. Gokväll Valborg bjuder nämligen in till firande 20 å 30 ikväll.
Närmast ska vi följa den danska kronprinsessan till Afrika och ett projekt som hon brinner för.
(17 sekunder)

18.45-skarven
Bildhallå:
Nu ska det handla om vilsenhet. För visst är det så att det inte är förrän man är riktigt vilse som man vet var man egentligen borde vara?

19-skarven
Bildhallå:
Det är kanske många som har gjort det förut men jag kan inte sådär omedelbart dra mig till minnes något matprogram i TV som handlat om att laga till dagens viktigaste måltid – frukost! Tja, i alla fall inte som Niklas gör det, om en timme.
Sen blir det studentkörsång och valborgstraditioner på ett lite mer avskalat sätt när Gokväll bjuder in till valborgsfirande, 20 å 30.
Närmast har vi en timme nyheter framför oss.
(23 sekunder)

20-skarven
Strax:
Det blir 90-tals revival i Hype, nu i grannkanalen tvåan.
Här kommer Niklas få dig att längta efter att laga frukost – strax!

Trailer – Eurovision Song Contest 2009
Bildhallå:
Ikväll firar vi som bekant Valborg men vet du varför vi gör det? Gokvälls valborgspecial har en riktig expert i ämnet som gäst, om en halvtimme.
Sen kanske du undrar vad Peter Wahlbeck vill göra med världens alla miljarder dragkrokar. Tja, då får du titta på Draknästet, om en timme.
Ikväll också Debatt som blir ett slags best of – flera decenniers guldkorn kommer du kunna se igen. Om två timmar.
Nu ska vi peta bort morgon-ögon-joxet och få en riktigt bra start!
(30 sekunder)

20.30-skarven
Trailer – Uppdrag granskning
Trailer – Så ska det låta
Bildhallå:
Kvällens första investering är tänkt att slå hål på en nidbild och det krävs att man luktar och smakar på den. Det kan du också göra i Draknästet, om en halvtimme.
Sen hettar det till av rent historiska mått. Höjdpunkter som när Olof Palme och Vilhelm Moberg grälar får vi se igen när Debatt plockar guldkorn från TV-historien.
Om en och en halv timme.
Nu är vi alla välkomna ut i värmen.
(23 sekunder)

21-skarven
Trailer – ESC 2009
Trailer – Plus EU
Trailer – Babben & co
Bildhallå:
I decennier har debattprogrammet funnits i TV i olika former och det har funnits många minnesvärda ögonblick och debattprofiler. Kerstin Thorvall, Anna Lind, Björn Ranelid och många fler. Kvällens Debatt tittar tillbaka på sin egen och sina kusiners historia. Om en timme.
Nu ska vi, med trevande steg, ta oss in i Draknästet. Vad som händer där ikväll ska vi få en försmak av på en gång.
(23 sekunder)

22-skarven
Trailer – Hedebyborna
Trailer – Uppdrag granskning
Bildhallå:
Missade du Uppdrag granskning igår, då det handlade om torskens långa resa som tydligen är längre ovan land än i vattnet, då kan du se det ikväll istället, om en timme.
Du får också en ny chans att se säsongens sista Packat och klart vid midnatt och Tonårsliv från i måndags, halv ett.
Å när vi ändå pratar om en andra chans, ja då är det dags att ta fram sina rejält nostalgiska debattögon.
(22 sekunder)

22.45-skarven
Trailer – ESC 2009
Trailer – Så ska det låta
Bildhallå:
Etik, moral och mänskliga rättigheter är det väl ingen idé att ta hänsyn till! I alla fall inte om vi vill ha en vettig pension. Uppdrag Granskning handlade om det igår, om en kvart gör det det igen.
Sen blir det väldigt mystiskt och faktiskt lite pinsamt måste man nog få säga. I säsongens sista Packat och klart från i måndags, vid midnatt.
Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(22 sekunder)

23-skarven
Trailer – Babben & co
Trailer – Hr Landshövding
Bildhallå:
Det är inte ofta man hör en härdad, nästan löjligt berest resereporter säga att något är så häftigt och att han är så glad över att vara där. Följ med Jakob Wikmark till hans drömresmål – en av världens mest gåtfulla platser, om en timme.
Sen kan du följa med Monica ut, för första gången på evigheter. Tonårsliv, också från i måndags, halv ett.
Nu till gårdagens Uppdrag Granskning.
(24 sekunder)

0000-skarven - 22 ½ sekunder
Trailer – Hedebyborna
Trailer – Plus EU
Rösthallå:
Joanna har haft det riktigt tufft en längre tid, men nu är hon på väg mot ett genombrott. I Tonårsliv från i måndags, om en halvtimme.
Nu ska vi ut och resa med Packat och klart för, nästan, sista gången. Det blir nämligen några sommarspecialare, med start torsdagen den sextonde juli klockan 20, här i ettan.

0030-skarven – 14 sekunder
Trailer – Så ska det låta
Rösthallå:
Nu ska det handla om att må bra och att göra sånt som får en att må bättre. Fast det kan ju ibland hamna i konflikt med sånt som man kanske borde göra.

0100-skarven – 45 ½ sekunder
Rösthallå:
Nåt sånt otyglat drag som det blir i Så ska det låta undrar jag om det någonsin har varit, men så är det också September och Mojje mot Emilia de Poret och Peter Johansson. Klockan 20. Sen är det Christer Björkman som hamnar på grillspettet, klockan 21.
Sen måste Neo återigen ge sig in i The Matrix för att rädda den verkliga världen. The Matrix Reloaded, alltså del två i trilogin, brakar igång 21 å 45.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som uppmanar alla att alltid välja det röda pillret. Natti-natti.

2 kommentarer:

Anonym sa...

du är subversiv! //Henrik

Henrik Bennetter sa...

Är jag (politiskt) omstörtande?
Hur menar du då?