OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 2 april 2009

Hallåtexter sön 5/4 -09 svt2:

1700:
Om du går längs med gatan i Malmö är det inte omöjligt att du numera kliver på ett ansikte.
Det kan kulturmagasinet Sverige berätta mer om, om en timme.
Vi ska hålla oss till Sverige nu också, den svenska skolan på svenska till och med – hur länge nu det håller i sig...

1755:
Ni vet det där totaltomma uttrycket som män kan få i ansiktet? Nour el-Refai vet. Hon vet också varför. Du får veta i Sverige, om fem minuter.
Från Sverige är steget faktiskt inte särskilt långt till Indien.

1800:
Veckans konsert är instrumentalversionen av Shakespeares mest kända verk kan man säga. Hamlet är ett drama för trombon och orkester, om en timme.
Nu, i Sverige, kommer vi få experthjälp med att avslöja dolda budskap...

1900:
Den väldigt farliga drogen som Henke och hans vänner fastnat i missbruk av heter GHB och det som gör den extra farlig är att den är oerhört svår att dosera. En väldigt öppen dokumentär om hur fort och lätt saker och ting kan gå snett – om en timme här i tvåan.
Det blir också dokumentär om dom somaliska pirater man hört så mycket om på sistone, en dokumentär från insidan kan man säga, i Dokument utifrån klockan 22.
Nu ska vi kliva in i en klassiker och leka lite med, inte dess essens men uttryck, får man väl säga.

2000:
Missade du säsongsfinalen av Antikrundan – se den nu i SVT24. I Kunskapskanalen får du en ny chans att se veckans Skolfront som bland annat träffar barnet som inte får gå i skolan, medan Vilma ska göra sin första lägenhetsvisning i andra delen av Mäklarna i ettan.
Här kommer det handla om de fler än hundra båtar som attackerats av pirater utanför Somalia det senaste året. Dokument utifrån ger sig in i deras högkvarter och får kontakt med både piraterna och deras offer. Om två timmar. Nu till kvällens första dokumentär som med öppna ögon kommer att skildra alla aspekter av ett missbrukarliv. Vi vill varna för en hel del starka scener.

2100:
G20 mötet har avslutats idag och statsminister Reinfeldt kommer direkt därifrån till Agenda-studion, bland annat för att berätta om sitt möte med USA:s president Barack Obama. Agenda börjar om femton minuter.
Närmast blir det nyheter.

2115:
Det är inte väl inte riktigt vad man väntar sig när man är ute och seglar på de sju haven – att få en pistol riktad mot ansiktet alltså. Dokument utifrån handlar om piraterna i Somalia, om fyrtiofem minuter. Nu till veckans Agenda.
2200-skarven – sekunder
RöstLineup:
Övervakningssammhället är här, eller snarare i Middlesborough, och dit reste Korrespondenterna i sin säsongsstart i torsdags för att fråga om det är bra eller dåligt.
Ikväll gör dom det igen, om en timme och fem minuter.
Å det går ju rätt väl i hand med kvällens Dokument utifrån måste man väl ändå säga.

2255:
Det sägs finnas ett hot mot vår säkerhet som är större än terrorism – och vi lever just nu mitt i detta hot. Ledsen om jag skräms men det kanske är bra att se säsongsstarten av Korrespondenterna från i torsdags, om tio minuter.
Existens om dödshjälp och hur man bakar festbröd kan du också se ikväll, 23 å 35, respektive fem över midnatt. Närmast blir det nyheter.

2305:
Hur skulle du vilja dö? Kanske du kommer vilja ha...hjälp? Existens från i torsdags handlade om dödshjälp, det kommer igen om en halvtimme.
I torsdags var det också säsongsstart för Korrespondenterna, där vi redan från början såg till att tänka på säkerheten.

2335:
Ett myller av fantastiska festbröd från hela världen! Och bäst av allt – du kan lära dig baka det. Det enda som krävs är att du tittar på det sista Bullar av stål från i måndags, om en halvtimme.
De riktigt tunga ämnena är vad det ska handla om nu, nämligen livet och framför allt döden.
Specifikt när eller ens om vi människor ska få bestämma när livet ska vara över.

2405:
Det tål att sägas igen, om eller snarare när du blir toksugen på att baka lika goda godsaker som Camilla i Bullar av stål så finns recepten på Danmark Radios hemsida – och den hittar du jätteenkelt genom att klicka dig fram till Bullar av stål på vår hemsida – svt.se!

2435:
I morgon måndag är Vetenskapens värld tillbaka och då blir det marinarkeologi! Klockan 20.
Fotbollskväll säsongsstartar också. Laguppställningen är följande: Mats Nyström, Glenn Strömberg, Pär Zetterberg och Ola Andersson! Fokus kommer ligga på de allsvenska matcherna Helsingborg mot Göteborg, Djurgården mot Örebro och Gefle Mot Kalmar.
21 å 30 drar Fotbollskväll igång igen.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: