OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

lördag 4 april 2009

Hallåtexter lör 5/4 -09 svt1:

17.50
Imorron är det söndagen före påsk, palmsöndagen kallad, som inleder stilla veckan och tillägnas minnet av Jesu intåg i Jerusalem. Morgondagens gudstjänst kommer från S:t Görans kyrka i Stockholm – den börjar som vanligt klockan 10 i tvåan.
Nu en personlig fundering över livet självt.
(18 sekunder)

17.55
Nalle Puh och hans vänner som riddare och Janne Långben i vilda västern! Så – nu har ni ingen ursäkt att missa kvällens Disneydags, om en kvart.
Inte Wild kids heller för den delen, ikväll kommer nämligen det där ögonblicket som kan avgöra alla fjorton deltagares liv – för alltid! Näst sista delen börjar om en timme och fem minuter.
Närmast är det tid för Sportnytt.
(25 sekunder)

18.15
Kan ju bara lägga till att antingen Bolibompa, Hjärnkontoret eller Wild Kids kommer att vinna Aftonbladets TV-pris i kategorin årets barn- och ungdomsprogram, det är dom tre som är nominerade nämligen.
På tal om Wild kids så kommer den näst sista delen om fyrtiofem minuter, fram till dess ska vi titta på när världens kanske räddaste lilla gris blir riddare!
(20 sekunder)

19.00
På lilla melodifestivalen sajt kan du faktiskt också ladda för Eurovision Song contest så det är värt ett besök på svt.se.
Ikväll väller det in gäster hos Babben. Miss Li och Darin är två av dom, om en timme.
Nu...börjar det dra ihop sig rejält ute i vildmarken!
(20 sekunder)

19.30
Det är något som kanske inte många tänker på. Men Babben har tänkt på det, att det är väldigt synd om Magnus Härenstam. För det är det, av en alldeles särskild anledning som Babben berättar om en halvtimme.
Sen fortsätter då Magnus Ugglas revyjakt och Magnus får sig en riktigt obehaglig överraskning. Om en och en halv timme.
Närmast blir det nyheter från Rapport med Claes Elfsberg.
(23 sekunder)

20.00
Strax:
Med mästerlig dialog väver Harold Pinter en historia om kärlek, skuld och avsky. Nu i grannkanalen tvåan. Här kommer Henrik Schyffert berätta en riktig skithistoria hos Babben – strax!
3 x programtrailer
Om du vill se ett kort på Magnus Uggla, som han själv är både lite stolt över och samtidigt tycker är rätt pinsam – då måste du titta på kvällens revyjakt, om en timme här i ettan.
Sen börjar en ny omgång av Brottet och straffet, om en och en halv timme och så blir det långfilm också med Dennis Hopper i rollen som den evige psykopaten Tom Ripley. Wim Wenders står för regin i Den amerikanske vännen, 22 å 40.
Nu ska Babben ta över rodret och det är många som ska med!
(29 sekunder)

21
Vilma ska ha sin första lägenhetsvisning i morron-dagens avsnitt av Mäklarna och det måste väl ändå gå åt helvete. Klockan 21.
Ett riktigt helvete är väl enklaste sättet att beskriva det som händer när en ny omgång av Brottet och straffet drar igång om en halvtimme, och visst – Tom Ripley vet också hur man får en människa att känna sig omgiven av skärselden. Långfilmen den amerikanske vännen börjar 22 å 40.
Å på tal om helvetet, där styr ju fan.
(28 sekunder)

21.30
Han är döende i leukemi. Så får han ett erbjudande som kan trygga hans familjs framtid. Han behöver bara utföra ett litet mord. Guldpalmsnominerade Den amerikanske vännen med Dennis Hopper som Tom Ripley, om en halvtimme.
Nu det första av två avsnitt i en ny omgång av Brottet och Straffet. Den andra delen visar vi vid samma tid, 21 å 30, nästa lördag.
(23 sekunder)

22.40
SPUG (Speaker På UtGång, alltså eftertexter):
Upplösningen av Brottet och straffet kommer alltså i den andra och sista delen, 21 å 30 nästa lördag.
Strax får en till psykopat breda ut sig, i långfilmsformat till och med, nämligen Tom Ripley i Den amerikanske vännen.
2 x programtrailer
Wim Wenders blev med kvällens film nominerad till Tysklands motsvarighet till Guldbagge. Patricia Highsmith, som skrivit böckerna om Tom Ripley, gillade däremot inte filmen eftersom hon tyckte att Ripleys rollfigur inte stämde överens med hennes avsikter. Fast...det var innan hon hade sett filmen, efter att hon sett den erkände hon att Wenders verkligen hade fångat essensen av den ständigt så manupilative Tom Ripley.
(25 sekunder)

0045
Vilma ska ha sin första lägenhetsvisning i Mäklarna. I morron söndag klockan 20.
Sen jobbar stjärnmakarmaskineriet dubbla skift i Nip Tuck och då börjar det gå riktigt åt helvete. 21 å 15.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

1 kommentar:

Christina sa...

"Upplösningen av Brottet och straffet kommer alltså i den andra och sista delen, 21 å 30 nästa lördag."
Alltså. Jag satt i en halvtimme och letade efter just det här så att jag visste om jag skulle se programmet ikväll! Jag fixar inte följetonger ;) Har för kort minne.
Jag skulle läst din blogg först. Och inte rusat runt på en massa tjafs-sajter och leta.