OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 21 april 2009

Hallåtexter tis 21/4 svt1

17.55
Ett klassiskt drama, eller snarare sex stycken klassiska dramer som dessutom nytolkats gång efter annan, det var vad Jane Austen skrev en gång i tiden. Böckerna besitter en oemotståndlig lockelse, som författaren Vivi Edström säger, hon förklarar det lite närmare i Gokväll där du också kan lära dig mer om Ungern och aprikoser, samtidigt! Om tjugo minuter. Närmast blir det Sportnytt!
(25 sekunder)

18.15
Vem tror egentligen Magnus Härenstam att han är? Jo, adlig, kanske. Det hänger på ett DNA-test, men det blir såklart mera, vad ska man säga, vanlig släktforskning också. Klockan 20 ikväll. Däremot är det glasklart vem Beppe tror att han är. Programledare för Gokväll!
(20 sekunder)

1900
Magnus Härenstam är den som ska utforska sitt förflutna i Vem tror du att du är om en timme, som vi fyller med nyheter.
(9 sekunder)

20
Strax:
Om du inte kan förlika dig med att gå flintis genom livet, slå över till grannkanalen tvåan och Dr Åsa.
Här ska vi spåra humorgenen bakåt i Magnus Härenstams släktträd. Strax.
(12 sekunder)

Bildhallå:
Är det fest så är det, även om det blir väldigt dyrt – du är också inbjuden till Greger och Sigrids fest för att fira 20 år tillsammans! I Andra avenyn, om en timme.
Långfilm blir det också, en förväxlingskomedi med hjärte- och, ska det visa sig, fingerkrossaren Orlando Bloom i huvudrollen. Calcium Kid, om en timme och fyrtiofem minuter.
Den närmaste timmen kommer vi, och Magnus Härenstam, få veta till exempel varför han heter Härenstam men såklart också väldigt mycket mer.
(30 sekunder)

21
Mjölkbudet Jimmy är en bra människa. Han är dessutom amatörboxaren som, genom en rad sammanträffanden och eftersom han hade ett ovanligt hårt huvud, fick chansen att gå upp mot världsmästaren i ringen. Ikväll berättar vi historien om The Calcium Kid, om fyrtiofem minuter.
Jerry är en riktigt dålig människa. Tråkigt nog är han tillbaka, med besked måste man väl säga.
(26 sekunder)

21.45
Missade du tolfte delen av den danska dramaserien Sommer i onsdags så kan du se den fem i halv tolv ikväll. Timmen senare får du en ny chans att höra både
9 bidrag till Eurovision song contest och vad vår expertpanel tycker om bidragen. Fem i halv ett.
Nu ska vi berätta den osannolika historien om Orlando Blooms tidiga dagar, innan han bytte namn och blev världsberömd skådespelare med roller som Legolas i Sagan om ringen-trilogin alltså. Förr hette han nämligen Jimmy Connely och var mjölkbud, men nu går jag händelserna lite i förväg i den här alldeles fullständigt jättesanna dokumentären, som presenteras av filmaren själv.
(38 sekunder)

23.10
Några flyttade in och någon flyttade ut i den tolfte delen av den danska dramaserien Sommer i onsdags. Missade du det, se det om en kvart.
Sen en ny chans att ladda upp inför Eurovision Song Contest genom att höra bland andra Belgiens, Tjeckiens och Schweiz bidrag. Om en timme och en kvart.
Övriga kulturnyheter från tidigare ikväll, kommer här.
(20 sekunder)

23.25
Det är visserligen sex väldigt kända melodifestival-ansikten som kommer att säga sitt om nio låtar ikväll, men viktigast av allt är att du kan bilda dig din egen uppfattning om Sveriges konkurrenter i Eurovision Song Contests första semifinal. Det börjar om en timme, alltså inte semifinalen utan uppladdningen, förlyssningen.
Full och pinsam är det någon som blir i morgondagens avsnitt av Sommer, klockan 21. Nu, i avsnittet från i onsdags kommer Jakob Sommer hem igen. Men det betyder inte att han har någon som helst aning om var han är eller vart han ska. Vi börjar såklart med en tillbakablick.
(34 sekunder)

2425
Ute i den där världen pågår faktiskt redan det program som nu ska börja här i ettan. Så man skulle kunna tro att världen får veta nånting före oss, men så är det såklart inte – det är ju en repris.

0125
Full och pinsam, riktigt pinsam. Det är det någon som blir i morgondagens avsnitt av den danska dramaserien Sommer, klockan 21. Sen drar fjärde säsongen av Entourage igång, ett avsnitt utformat som en bakom-kulisserna-dokumentär på inspelningen av filmen Medellin i Bogota. En minst sagt kaotisk inspelning. Klockan 22.
Sen ger sig Sarah Silverman på att mynta ett uttryck – Kangamangus! 22 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: